Wat een feest!

Wat een feest! 

Het was geweldig! Geweldig weer, geweldige locatie, heerlijke hapjes en drankjes, live muziek, en bovenal geweldige mensen. We hebben enorm genoten van de hele dag. En wat zijn wij blij met alle lieve mensen die ons gedag kwamen knuffelen. Na alle kluswerkzaamheden en regeldingenlijstjes waren we wel toe aan een geweldig feestje.

Joy wordt uitgezwaaid

Het was overweldigend: alle dierbare familie, leuke vrienden, gezellige collega's die speciaal voor ons kwamen, de talrijke gewenste kadootjes, de stevig gevulde enveloppen voor de scheepskas en niet te vergeten de tientallen met aandacht uitgezochte zeilkaarten. 

Heerlijke lunch met familie

Onze neefjes en nichtjes samen, we zijn trots op hen!

Lieve mensen: nogmaals hartelijk dank!!!
Het geld is al goed besteed aan veiligheidsmiddelen (reddingsvlot, noodvuurpijlen, epirb satteliet noodbaken) die we nooit hopen nodig te hebben, 
zodat we over een "tijdje" een thuiskomst feestje bij Lot en de Walvis kunnen geven. Uitnodiging volgt tzt. 
's Avonds hebben we alle lieve kaarten gelezen en met veel plezier de kadootjes uitgepakt. Alles heeft een mooi plekje in de boot gekregen.
Voor het prikbord hebben we in ieder geval al punaises te kort. 

Jullie mooie persoonlijke kaarten hangen in ons huisje

End Zeilen lied en shirt van Fam van Heumen

Ons nieuwe "thuis" Joy is veelvuldig bewonderd. Voor sommigen een eerste ervaring met een zeilboot, anderen waren verbaasd over de efficiente leefruimte en weer anderen waren blij dat ze er na 5 min af konden. Lekker terug naar het comfortabele terras voor een koud drankje. Voor de liefhebbers heeft Michiel alles uitgelegd over de nieuwe apparatuur, elektrapaneel, zelf gebouwde windvaanstuurinrichting enz...
Die mensen hebben zeker 2 rondes hapjes gemist...
Als je Michiel kwijt bent, dan moet je op de boot zoeken. 

Woodstock festival: gratis live muziek

Op zondagochtend zijn we om 11 uur uitgezwaaid door vriend Jan en Piet & Toos van Mil vanaf de brug bij de Zijlpoort. Ff een moeilijk moment met een traan, maar dat hoort er ook bij. Vrienden Ronald en Remco stonden met de camera klaar in de buurt van de Zijlstroom en een stuk verderop nogmaals. Fantastisch, zwaaien totdat het hele kleine poppetjes worden en daar moet je echt je best voor doen. 

Een tocht op de motor langs de Kaag, Westeinderplassen.... te midden van een overvloed van sloepen en motorboten. Leuk voor Michiel ivm het hoge bikini gehalte. Blonde haren, bruine huid en grote...
Eind van de middag was de eerste siesta pauze voor de Schipholbrug.
Die draait op tijd, namelijk 18.30 uur. Vervolgens over Nieuwe Meer bij Amsterdam naar de volgende siesta stop, namelijk de brug die de A10 lamlegt voor circa 5 minuten. 
Vanaf 23 uur moet je uitluisteren op VHF 69 voor nadere berichtgeving over openingstijd. 
Maar Prorail en Rijkswaterstaat zijn nog steeds niet het beste jongetje van de klas als het gaat om tijdige en duidelijke informatievoorziening. Iets voor 24 uur toch maar eens bellen: resultaat een chagerijnige monteur die een storing bij de Nieuwe Meer Sluis aan het oplossen was. Ik vroeg of het nog ging gebeuren vanacht. "Nou hij stond daar ook niet voor zijn lol", zei hij. Solidair met elkaar wordt er wat gekletst en informatie uitgewisseld tussen de wachtende zeilboten. 
YES, om 1.15 werd het licht rood/groen en mochten we in snel tempo ons gereed maken voor de doorgang. Na de brug door de Snelweg moet je nog door een sluis. Vervolgens vaar je in konvooi (9 boten dit keer) dwars door Amsterdam midden in de nacht.
9 bruggen worden in een soort van groene golf geopend. Super leuke ervaring. 
Om 3.30 waren we bij het IJ gearriveerd.
We zijn in het donker doorgevaren tot de Oranjesluis aan de kant van Durgerdam. Daar zijn we 2 uurtjes gaan pitten. 
Arianne is van de planning he: dus om 6 uur weer paraat voor de 1e opening sluis. 
En stipt 6.20 door de Schellingwouderbrug voordat de ochtendspits begint. 
Total loss lagen we om 8.30 aan de werksteiger bij zeilmaker Schokker in Volendam.
Relax joh, op wereldreis met de zeilboot...We hebben het grote chillen, relaxen, ontspannen ruimschoots tegoed. Komt goed!
Eerst moeten we de mannen van Schokker aan het werk zetten met brainstormen wensen zonnewering, meten, passen...
We krijgen een bimini over de buiskap met diverse aanritsbare zij- en achterflappen. Alle ramen worden van zonnewering voorzien 
en wij mogen s avonds mugvrij in ons cocoontje een koud biertje drinken. Je moet wel een beetje lenig blijven, want het is wel apekooien en limbo-en op JOY.

Onze zonnewering op maat passen en meten


Reacties