Wat een hondeleven!



Onze vriendjes Chester, Dobby en Peanut


Wat een hondeleven!

Jullie zijn vast benieuwd naar wat de Joytjes aan het doen zijn in Canada. Zo op het einde van het jaar is het een prima moment om terug te blikken op 2022 en jullie mee te nemen in onze dromen en overdenkingen voor de toekomst. Ik zou zeggen “schenk een lekker drankje in en zoek een comfortabel plekje bij de kerstboom”, enJOY deze blog.

Ondanks het prachtige zonnige weer voelde het voor ons goed om het zeilseizoen af te sluiten. Op 1 oktober ging het wintertarief in voor de Discovery Harbour in Campbell River, dus om 9.00 uur in de ochtend kreeg het schuitje een beschutte thuisplek voor de komende 7 “winter” maanden. Nu ik dit opschrijf denk ik, “dat is lang!” We transformeren wederom van zeezeilers naar landlubbers. Want als ik terugblik op 2022 constateer ik dat we meer tijd op het land hebben gewoond dan in ons drijvend huis Joy.

We hebben het nieuwe jaar ingeluid in Hoorn, waar Michiel dag en nacht werkte om zijn nieuwe zelf ontworpen volautomatische productiemachine zo spoedig en goed mogelijk operationeel te krijgen. Omdat hij nog wat tijd nodig had voor de puntjes op de i, ben ik op 14 februari alleen terug gereisd naar Sitka, Alaska. Ik mocht 3 weken voor hond Fukimi zorgen. Onze fantastische avonturen zijn te lezen in eerdere blogs. Michiel kwam in maart en uiteindelijk hebben we tot eind april in het prachtige Thimbleberry Huis mogen logeren. Door de gastvrijheid en gezelligheid van Erik, Krystina, Frances en Fukimi voelde het als onze comfortabele (tijdelijke) thuisplek. Maar het kriebelde gelukkig ook om weer te gaan zeilen en om ZuidOost Alaska te gaan verkennen. Ik was zo nieuwsgierig naar de gletsjers en ik kon niet wachten om o.a. beren en walvissen te zien. We hebben gedurende 2 maanden een fantastische zeiltocht gemaakt, ook deze avonturen met prachtige fotos zijn in eerdere blogs te lezen.

Zo flexibel als we zijn, hebben we ons in de zomer getransformeerd naar luxe kampeerders. Gedurende een roadtrip door British Columbia werd een Canadream camper voor een maand ons huis op wielen. Na nog een verblijf in de drukke stad Vancouver en voor Michiel een intensieve business trip naar Nederland, waren we zo blij om eind juli weer terug te zijn op onze eigen vertrouwde Joy in de stille groene omgeving van Sitka. We spraken met onszelf af dat we voorlopig niet meer gingen reizen. Tenminste, niet over land en zeker niet met het vliegtuig. Op 1 augustus werd Joy weer ons drijvende huis en we kwamen eindelijk tot rust. We werden verwend met 2 maanden prachtig zonnig weer en het voelde heerlijk om heel langzaam en relaxed ons huis te verplaatsen naar Vancouver Island.

Zowel in het voorjaar als in het najaar waren we na 2 maanden cruisen op Joy toe aan een nieuwe uitdaging. Wat zegt dit gevoel over onze behoeften en wat betekent dit voor onze toekomstplannen? We denken dat het met name te maken had met het gebrek aan sociale interacties met andere cruisers. In ZO Alaska en het noorden van BC zijn niet zoveel andere cruisers en zeker niet buiten het hoogseizoen. De natuur en het wildleven is ongelooflijk prachtig, maar we misten ook gezelligheid met andere mensen. Daarnaast vinden we het heerlijk om af en toe ergens koffie te drinken, een ijsje te eten of te genieten van uiteten. Ook het feit dat je slechts zelden in internetbereik bent, zorgde ervoor dat het soms een beetje geïsoleerd voelde. Kortom voor ons was het de hoogste tijd om te gaan “landen” in de bewoonde wereld van Vancouver Island. Hier gaan we de lange winter in Canada doorbrengen, zodat we ons kunnen focussen op nieuwe behoeften en ambities.

Onze belangrijkste behoeften op dit moment zijn comfortabel wonen, geld verdienen en zinvolle dagbesteding. En daarvoor hebben we een uitstekende formule gevonden. We doen aan house/dogsitting op verschillende plekken op Vancouver Island. En we vinden het fantastisch! Zo leuk zelfs dat ik voor mijn verjaardag een hondje heb gevraagd. Helaas heb ik deze nu niet van Michiel gekregen. Toch wel een beetje onpraktisch met onze “vrije” lifestyle en het leven op de boot. Maar we hebben wel besloten dat als we ooit weer in een huis gaan wonen, we een klein schattig hondje gaan nemen.

Sinds oktober hebben we een week voor een energieke, lieve, gehoorzame Australian Shephard in Campbell River gezorgd. 

Taz volgt mij de hele dag 
Larry en de gevulde kalkoen
Wandeluitjes met Taz
Bijna de hele familie was ziek, dus het werd afhaal Thanksgiving diner op Joy

Vervolgens ben ik met de bus naar Victoria gereisd om me 3 weken volledig toe te wijden aan Hugo (Havanese rescue hond uit Mexico). Hij is grappig en aandoenlijk, maar komt wel met een handleiding: hij kan niet tegen (motor)fietsen of branding; dan wordt ie helemaal wild. Ook heeft ie strikte medicatietijden en dieetvoeding. Het was nog steeds prachtig weer in Victoria en ik heb ontzettend genoten van de wandelingen en fietstochten langs de zee en de sfeervolle winkeltjes & koffietentjes in Oak Bay en downtown. 



Hugo en het handdoek gevecht spel

Diezelfde periode was Michiel in Comox Valley voor een Cocker Spaniel (Murphy) en kat (Finn) aan het zorgen. We hadden eerder met hun bazin contact gehad en haar housesitter had lastminute afgezegd. Dus zo kwam het, dat we voor 2 weken ‘gescheiden’ waren en elkaar foto’s en filmpjes stuurden van onze allerleukste huisdieren. 

Michiel's vriendjes Murphy en Finn

Na ons verblijf in de sfeervolle stad Victoria, was het tijd om voor 5 weken naar het platteland te verhuizen. Op een groenten- en bloemenboerderij in Cobble Hill konden we onze zeilkleding omruilen voor een overall met laarzen. Tijdens zonnige dagen kon ik me uitleven op het verwijderen van de oude gewassen en het onkruid op het land. Bij minder mooi weer was er altijd volop werk in de kassen of in de keuken. Honderden tomaten en komkommerplanten mochten opgeruimd worden en hun vruchten konden nog verwerkt worden in diverse soepen, sauzen en inmaak recepten. De hele dag hadden we gezelschap van Dobby, Chester en Peanut. We hebben zoveel plezier met deze grappige hondjes gehad tijdens onze yoga practice, de dagelijkse wandelingen en de speeltijd in de sneeuw. En tijdens de lange donkere avonden was het altijd gezellig knus op de bank van Saywardhaven Farm. Ik heb altijd geroepen dat er nooit een hond of kat bij mij in bed mocht, maar voor de kleine Dobby heb ik over mijn hart gestreken; hij was te schattig.

Op ons JoyOpReis Youtube channel hebben we een paar leuke filmpjes gepubliceerd! 

Klik op onderstaande linkjes, veel kijkplezier en "like" ons gerust.

Hierbij een link naar een filmpje over ons hondeleven... 

En een filmpje over het het leven op de groentekwekerij..


Dobby helpt met 3D ontwerp

Lekker in overal rondstruinen, tomatenplanten opruimen

Dagen lang inmaken van overvloed aan tomaten en komkommers;
Vlak voor hun vertrek naar Bali nog een workshop met Tracey

wandeluitjes
Yoga speelkwartiertje

Kinsol Trestle brug

Tijdens de December feestmaand wonen we in Brentwood Bay, een mooi dorp aan het water Saanich Inlet op ongeveer 25 minuten rijden van hartje Victoria. Huizen en tuinen zijn in kleurrijke kerstsferen aangekleed en we liggen veel met hond Pickford op de bank voor de houtkachel. We hebben nog nooit zo’n relaxte, lieve en makkelijke hond gehad. Als hij 2x zijn snuffelwandeling maar heeft en regelmatig wat lekker eten krijgt toegestopt, dan is hij helemaal blij en ligt hij de andere 20 uur op de bank te slapen. Pickford is een Arabian Village hond en komt helemaal uit Quatar. Bijzonder hoe goed hij ook Nederlands begrijpt als het om knakworstjes, ei, kaas of andere versnaperingen gaat.

Pickford

In januari mogen we in een prachtig huis met zeezicht naar Vancouver stad wonen op het sfeervolle Bowen Island. We hebben al kennis gemaakt met Blu, Louie en poes Poca Rosa. We zullen hierover vertellen in een volgend blog.

Energieke Blu met een likwond aan zijn poot

Bejaarde Louie

Onze maandelijkse verhuizing naar een nieuwe plek zorgt voor afwisseling en daar hou ik van. Ik laad me op met nieuwe prikkels van een andere omgeving, fysieke activiteit, perspectief op iets nieuws of avontuur op de horizon. Als de dagen eentonig worden met huishouden, vers koken, yoga practice, honden uitlaten en netflixen worden mijn hersenen overactief. Ik ga dan zelf nieuwe avonturen bedenken. We praten samen best veel over onze ambities en toekomstplannen. Het is leuk om weer enthousiasme te voelen over nieuwe ideeen en mogelijkheden voor de invulling van onze “vrije” lifestyle. Om jullie alvast een beetje mee te nemen op onze ‘ontdekkingsreis’ kunnen we verklappen dat internet wordt afgespeurd naar een grotere boot om meer comfortabel op te kunnen wonen & werken en om misschien af en toe betalende gasten mee te nemen om onze leuke avonturen mee te delen. 

Of we zouden Joy kunnen verkopen in Canada, daar waar de prijzen van de boten goed lijken te zijn. En dan een camperbusje kopen om naar interessante housesit adressen te rijden in Noord Amerika om vervolgens een huisje te huren in Griekenland dichtbij de botenmarkt op zoek naar Joy 2.

Of wat denk je van solliciteren op een vacature in Canada, een werkvisum aanvragen en een stukje bouwgrond kopen in Cowichan valley? We praten al jaren over het zelf bouwen van een klein zelfvoorziend huisje met een moestuin. Daar zou dan eindelijk dat schattige hondje bij ons kunnen komen wonen.

Kortom, ambities en dromen genoeg! Maar om deze waar te kunen maken, is er eerst geld nodig. De scheepskas of liever gezegd de spaarrekening moet flink aangevuld worden. Dus de hoofdactiviteit tijdens het housesitten deze winter op Vancouver Island is toch wel “werken” en het vraagstuk “hoe kunnen we remote geld verdienen?”

Vroeg winter in november

Light Festival in Ladysmith

Een mooie lichtjes parade op 26 nov

Natuurlijk hebben jullie als trouwe bloglezers de volledige vrijheid om ons te sponsoren haha. En er komt ook een beloning, want achter de schermen wordt hard gewerkt aan ons JoyOpReis / Joy Uncut Youtube channel. “Like” ons vooral, als je onze verhalen over onze lifestyle waardeert.

Speciaal voor jullie hebben we vanuit de Magic Christmas Butchart gardens een kerstgroet voor jullie opgenomen!

Hierbij een link naar ons Kerst filmpje!

En als je dan toch op ons Youtube channel bent, veel plezier bij het bekijken van de andere leuke filmpjes!!!

Namens crew Joy: Merry Christmas and a Happy new Year!

Arianne & Michiel



Reacties