California part II


Vanaf Morro Bay zeilen we een "overnight" naar Santa Rosa eiland. De zee is kalm en we hebben een lekker windje. We wijzigingen enkele uren wat van koers om een groot containerschip niet te kruisen bij het oversteken van een drukke gemarkeerde scheepvaart route richting Los Angeles. De stuurmannen op de grote scheepvaart noemen ons "WAFI's": WindAssistedFuckingIdiots. Ja we zijn het soms wel met hen eens, als we in onze "polyester badkuip" in ruige weersomstandigheden op de mega grote oceaan rond drijven. Maar dit was weer een relaxte zeiltocht en we droppen ons anker in de grote open baai bij het onbewoonde natuur eiland. De 44 ft Catamaran Snowleopard drijft al enkele uren achter het anker en Erik & Carol komen ons dan ook gelijk ophalen met hun dinghy voor een wandeling. De route is afwisselend langs rode stoffige zandhellingen, cactussen en diverse kleurrijke vetachtige planten, een oude ranch boerderij, een canyon spleet met een hoge rotswand en een groene boomrijke vallei aan de schaduwkant van het eiland. We genieten van de prachtige uitzichten, de vogels en we zien in de verte een kleine eiland vos. Omdat er een aantal dagen flink veel harde wind is voorspeld, vertrekken we de volgende dag vroeg naar het volgende eiland Santa Cruz. We denken dat we aan de zuidwest kant een beschutte ankerplek kunnen vinden bij een wit zandstrandje Prietos Coches. Daar hebben we weer voor het eerst het tropische gevoel, het herinnert ons aan onze fantastische tijd in Frans Polynesie in 2020.




Samen met Erik en Carol vermaken we ons met suppen en snorkelen. Maar Michiel is vooral heel gedreven om een perfecte zonnewijzer te maken op het strand. Gedurende 2 dagen gaat hij meerdere keren kijken of de zonnewijzer wel klopt met de huidige tijd. 

We ontmoeten een artistiek stel uit Santa Barbara tijdens hun picknick lunch. 
Ze delen lekkere snacks met ons en we hebben een boeiend gesprek.


Uiteindelijk maken we bijna een hele ronde om Santa Cruz eiland heen. Op diverse ankerplaatsen ontmoeten we andere zeilers en maken we een wandeling nadat we naar de kant zijn gegaan met het supboard. Ook vinden we het fantastisch om met de sup de grotten te verkennen. 

Avontuurlijke Scorpion ankerplek om te suppen langs de caves

Op een rustige ochtend kunnen we eindelijk naar de Painted cave toe. Dit is een van de grootste grotten van de wereld, een wat kleinere zeilboot kan er helemaal in varen. Samen met Snowleopard ankeren we 2 mijl van de grot vandaan en gaan we met hun grote luxe dinghy met dikke buitenboordmotor op avontuurlijke expeditie. We moeten door de golven op toch wel open zee op zoek naar de grot. En inderdaad, deze is groot en gaaf! We gaan er vanwege de grote binnenkomende golven niet heel ver in, en varen achteruit zodat we snel -vooruit- de grot weer uit kunnen als er grote golven binnenkomen. We kunnen de golven achterin de grot horen donderen en ook de zeeleeuwen maken af en toe geluiden. Er hangt een nevel van water in de grot door al het geklots. De golven komen in series, dus als we denken dat het weer even rustig is gaan we erin en dat doen we een paar keer, maar het is duidelijk dat vandaag niet de ideale omstandigheden zijn om er dieper in te gaan; het is te gevaarlijk.


Ik geniet van de prachtige uitzichten tijdens de "verboden" wandeling tussen Prisoners Harbor en Pelican Bay; omdat het een privaat natuur conservatie gebied is, moet je eigenlijk een permit hebben voor de wandeling. Tja dat moet je lang van tevoren online aanvragen en ik heb nu zin om te wandelen.

De Pier van Prisoners Harbor

Daar ligt onze Joy

De uitzichten zijn waanzinnig mooi

Uitzicht op Pelican Bay, waar we de volgende dag ook nog ankeren

Kleine Eiland Vos, lijkt op een schattig klein hondje.
Hij bleef relax in het zonnetje liggen toen ik er langs wilde.

We ankeren op een spannende plek tussen hoge rotsen en Kelp forest bij Anacapa Island. 

Prachtige rots boog en vuurtoren op Anacapa Eiland


Santa Barbara is een super mooie luxe stad met Moorse invloeden, doet ons aan Marokko terugdenken en zuid Europa. De stad wordt enerzijds omringd door hoge groene bergen en anderzijds kun je genieten van de mooie witte zandstranden. We hebben een paar dagen enorm genoten van de historische architectuur, strandwandelingen en bijzondere winkels zoals bijvoorbeeld een sigaren lounge waar je ook sport op tv kunt kijken. En we hebben al een voorproefje gedaan van Mexicaans eten, jammie. 

Via de zonnewijzer kun je checken of je op tijd bent voor de film

Een trouwceremonie in de oude Rechtzaal

Prachtig uitzicht over Santa Barbara vanaf de toren van het Courthouse

Toch wel erg leuk om weer eens in een stad te zijn met historische architectuur.
We krijgen zin om terug naar Europa te gaan


Tijdens ons bezoek op zaterdagmiddag zijn er 3 trouwceremonies. 
Leuk om vrouwen in schitterende galajurken te kijken. 

We zijn vertrokken toen het begon te waaien waardoor we in het donker aankomen in Cat Harbor op Catalina Eiland. Ik miste op met een haar na een grote gele ton, omdat we bezig waren met het opruimen van het grootzeil. Verder alles goed en weer een schadevrije landing op een nieuwe bestemming. En we heten niet voor niets de "Joy'tjes", het is weer een gevalletje 'neus in de boter'. Het beruchte Buccaneer festival vindt plaats in het dorpje Two Harbors. Ik geloof dat het Piratenfeest al voor de 30e keer plaatsvindt. Hippies en andere paradijsvogels uit o.a. Hollywood en de LA omgeving komen speciaal hier naar toe om 2 dagen te feesten. En het woordje "wild" wordt vaak genoemd als men het festival omschrijft. Er hangt een laidback sfeer, het is gezellig en je voelt een onderlinge verbondenheid omdat iedereen zijn best heeft gedaan om de meest gave sexy stoere grappige outfits aan te trekken. De vrouwen zijn op z'n Californisch zeer schaars gekleed en hebben een stempelkaart van een cosmetische kliniek in hun Gucci tas zitten. Een lust voor het oog.

Uitzicht op Cat Harbor vanaf De Banning House Lodge

Een gezellig bomvol mooringveld in Two Harbors

David maakt Engelse scones voor ontbijt op zijn Engelse Oyster 55

Na het VHF netje genieten we van echte koffie met scones met mensen van de Yachtclub


Wandelen tussen de cactussen, weer eens wat anders dan naaldbomen in Canada

We integreren 3 dagen volledig in de Yachtclub, een Potluck BBQ avond met een heuse Piraten outfit wedstrijd

Michiel heeft al een paar cocktailtjes op en poseert met de Commandor van de Yachtclub

Waar is het feestje?
Hilarisch om piraten met hun dronken kop struikelend in hun dinghy te zien landen


We hebben een goede overnight zeiltocht naar San Diego.
Onze laatste stop in de VS


Mensen doen s ochtends om 9 uur beachvolleybal in bikini,
eens wat anders dan een rondje joggen in je regenpak

De Pier bij Mission Bay doet me aan Scheveningen denken. 

Het Belmont Entertainment park in Mission Bay San Diego


Mexico, ya vamos!



Reacties