La Paz, Sea of Cortez


Feliz anos! Gezelligheid op Oudjaarsavond met crew van Nomad en Fidelis


Geschreven door Arianne, Zihuantenejo

We zijn alweer 1 maand verder in het nieuwe jaar en we lopen achter met het schrijven van blogs. Dat kan alleen maar betekenen dat we vreselijk druk zijn geweest. Ja het cruisersleven kent soms ook een volle agenda: altijd maar terugkerende bootprojecten en huishoudelijke klussen, en we moeten naar salsa dansen, live muziek optredens, potlucks & sundowners, koffieuurtje bij Club Cruceros en we hebben een vol sportief programma met yoga, steppen, suppen, snorkelen, zwemmen en heel veel wandelen. We zijn 7 weken in de omgeving van La Paz geweest, de hoofdstad van Baja California en een ontmoetingsplek voor cruisers. Vanuit La Paz zijn we 3x naar de nabij gelegen eilanden Espiritu Santo - La Partida - Isla San Francisco geweest. Dit zijn onbewoonde eilanden die behoren tot een nationaal natuurpark. Het was een fijne afwisseling tussen het bruisende stadse leven en de rust op de prachtige ankerplekken in een woestijnachtig landschap. In januari is onze vriendin Nicole uit Nederland 2,5 week op bezoek geweest. We vonden het heel leuk en bijzonder om haar te laten ervaren hoe ons cruisersleven eruit ziet. In een volgend blog zullen we hier meer over schrijven en we kijken ook uit naar haar gastblog. 

Deze blog zal niet uitgebreid verhalend zijn. We hopen jullie toch nog een beetje mee te kunnen nemen in onze avonturen en ervaringen door het delen van wat foto's. 

De mooie boulevard van La Paz met talrijke sculpturen komt s avonds tot leven

In het Cultureel museum zijn wisselende foto en kunst exposities te zien

De kiosk en de kathedraal vormen het hart van het oude centrum

La Paz bruist van muzikaliteit, elke avond is het wel ergens fiesta

We zien veel oude Kevers en Volkswagen busjes in La Paz;
Michiel ziet wel mogelijkheden voor een export business naar Europa

In het Hardrock cafe luisteren we naar een Pink Floyd tribute band.
We concluderen dat de echte band veel beter is. De sfeer is leuk en de nachos smaken goed.


Pink Floyd band Mexican style

SV Coconut van Tiemo uit San Diego, we trekken 2 weken intensief met elkaar op. 

Verrassende groene oase in Canyon anchorage;
We eten verse sea aspergus (zeekraal) met pasta pesto

In alle anchorages gaan we op wandelexpeditie.
Het landschap is verrassend groen en heel gevarieerd met diverse soorten cactussen, struiken, kleurrijke bloemen. Michiel vindt het leuk om via een "birds-app" vogels te spotten en fotograferen. 

Tiemo houdt ook van wandelen

Wat een prachtig uitzicht op de baai

Beloning na 2 uur klimmen, uitzicht op Caleta Partida

Wow wat is het water mooi blauw

Gave rotsformaties

Leuk klauteren

Uitzicht op Gigantes gebergte op Baja California schiereiland

Bijzonder Bonsai boompje (speciaal voor Erik van Lokven)
We dragen lange kleding tegen de zon en cactusbescherming, niet omdat het zo koud is pfff

Wandelpad op Isla San Francisco

We willen naar de top



Wandeling op 1e kerstdag met Doris & Wolf (SV Nomad)
Fotocredit Wolf met de drone (Vielen Dank)

Fotocredit Wolf van SV Nomad (Wenen, Oostenrijk)





Deze blog is geschreven op 31 januari in Zihuantenejo (circa 100 nm ten noorden van Acapulco). We zijn 2 weken geleden uit La Paz vertrokken en zijn inmiddels 700 nm meer zuidwaarts aan de mainland van Mexico. We hadden flink de vaart erin zitten ivm onze geplande transit van het Panamakanaal op 5 maart. Dit is nog ongeveer 2000 nm zeilen en het traject bevat nog 2 moeilijke passages die zorgvuldig gepland moeten worden ivm sterke (Papagayo winden). Helaas hebben we slijtage van de rigging/mast, waardoor het niet meer verantwoord is om verder te zeilen. We zullen moeten wachten op nieuwe onderdelen. We proberen ons over te geven aan deze nieuwe situatie en de planning maar wat los te laten. Dit hoort ook bij het cruisersleven. Gelukkig zijn we op een fantastische plek. Zihuantenejo is een sfeervol kleurrijk toeristenstadje met gastvrije Mexicanen in een tropische jungle omgeving met witte zandstranden. We vermaken ons hier wel tijdens het "wachten op..." en ondertussen genieten we van culturele & sociale activiteiten en zijn er altijd bootklussen zoals het repareren van een Spinnaker zeil (die slepen we al 4 jaar flink gescheurd met ons mee) en de overleden buitenboord motor van de dinghy weer proberen tot leven te brengen. 
Kortom CARPE DIEM and GO WITH THE FLOW


Reacties

  1. Prachtige foto's! Succes met de klussen en loslaten 🙏

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ontzettend leuk om weer een kijkje in jullie dagelijkse leven te nemen. Fijn dat jullie weer los van het vaarstramien zijn om de tijd te nemen voor de voorbereiding voor het Panamakanaal. Geeft rust en veiligheid. Fijne tijd, en ik hoop dat de klussen te doen zijn met dat warme weer!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten