Noordwaarts

Jaja we zijn weer onderweg. We klatsen en klotsen weer. Woensdagmiddag zijn we vertrokken met koers Dominica. De eerste uren flink aan de wind moeten zeilen. Inmiddels is de wind wat geruimd, maar het blijft een aandewindsere koers dan we dachten te krijgen. We liggen dus lekker onder helling en maken schuivers tot 30 graden. De tweede nacht is nu halverwege.
Het is wel weer wennen aan boord nu alles weer tekeergaat. We hebben weer om beurten met wisselend succes een beetje geslapen. Af en toe plettert er een bak water over de boot en omdat het warm in de boot is gokken we met de ramen open. We hebben twee keer verloren hetgeen resulteert in een natte boel en een dweilactie. Dan laten we ze weer even dicht tot we denken dat het we weer op een kiertje kan.. Gedreven door warmte en overmoed maken we het kiertje groter en als de wind dan weer aantrekt doen we ze pas weer dicht als het water naar binnen spuit.

Ik heb aan het begin van de avond de sleepgenerator gelanceerd want de accu's beginnen nu toch wat leger te raken. Nu komen we in ieder gevl de nacht door zonder dat ze leger raken, en gedurende de dag kan de solar de zaak dan bijladen. Zon genoeg hier, maar de productiefactor is vrij laag door de schaduwen van lijnen, gieken en zeilen op de panelen, en door de helling van de boot, waardoor we de hele ochtend een matige opwekking hebben. We waren van de rivier vertrokken met de accu's op 50% omdat we een aantal dagen met bewolking hebben gehad.

Verder hou ik het kort want het valt niet mee om hier binnen te tiepen twerwijl ik steeds van de stoel glij. Ook ben ik nog niet helemaal gewend aan de golven. Ik blijf liever buiten in de frisse wind een beetje naar de oceaan staren. Het is toenemende maan vannacht; ze staat hier als een kommetje yoghurt aan het firmament..

Reacties

  1. Je zult de yoghurt toch echt zelf in het kommetje moeten doen ;-)
    Maar fijn dat jullie weer op weg zijn naar een nieuw avontuur.
    We kunnen jullie weer volgen dus we varen lekker mee....
    Liefs van ons

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten