Tussenstoppie Martinique

We zijn even gestopt onderweg om de boot te ontzouten. Na zeshonderdtien mijl met aan het begin vijftig graden aan de wind zat overal een zoutkoek op. En om niet 's nachts aan te komen bij Dominica natuurlijk. We hebben er zesennegentig uur over gedaan. Dus nu zijn we in Martinique, maar vanmiddag gaan we verder naar de andere kant van Martinique en daarna naar Dominica. Het is ook leuker om gedurende de dag langs de eilanden te varen in plaats van 's nachts. Want wat is het water hier blauw!  We waren stellig van plan vannacht om twaalf uur al naar Dominica te varen zodat we op een mooie tijd aan zouden komen maar toen we even een dutje gingen doen in afwachting van vertrek hebben we al gauw in bed de plannen gewijzigd en de wekker maar uit gezet. Eerst maar even een nachtje lekker slapen in een fris en ontzilt bed!

 Bij het binnenzeilen van de Caribische zee tussen de eilanden st Lucia en Martinique valt op hoe turquoise en blauw het water hier is. Arianne lag even te slapen terwijl we binnenzeilden. Ik genoot ondertussen van een geweldig schouwspel; rondom de boot vielen vele vogels met bosjes uit de lucht. Als kamikaze piloten duiken tientallen bruine Genten in het water. Ze maken gebruik van de paniek bij de visjes die wegvluchten voor de met zeveneneenhalve knoop aanstormende Joy. Jagend over de de toppen en door de golfdalen en zwevend in de luchtstromingen rond de genua wachten ze hun kans af, en als ze een smakelijk visje zien trekken ze de vleugels in de aanvalsstand en duiken ze op volle snelheid als een torpedo het water in. Zó dichtbij de boot, en het water is zó helder dat ik de vogel en het bellenspoor onder water kan zien. Als ze bovenkomen is de vis vaak al opgegeten, soms wordt er boven water nog even met de kop geschud en geslikt. Sommigen duiken voor de boot in het water en maken zich dan snel uit de voeten voor de langsrazende romp van Joy.

Anker dropped! Dertig meter ketting. Ramvast in zandgrond hier.

We zijn hier niet de enigen.
Typische Cariebenbaai, met jestski's enzo..
Ik heb een hekel aan jetski's

Even de Franse gastenvlag hijsen. RoodWitBlauw toch?!
Toch half goed.




Reacties

  1. Wat een ontzettend mooi blauw water!! Het lijkt me prachtig om die vogels onder water te zien duiken, geweldig!
    Ik snap dat jullie even gestopt zijn, why not, je hebt tenslotte alle tijd van de wereld dus no hurries :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He beste mensen.
    Leuk om te weten waar jullie ongeveer zijn. Nu vast wel op Dominica toch?
    Dat blauwe water klinkt aantrekkelijk.
    En nog bedankt voor de vele citaties. We hebben heerlijk appeltaart gebakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. cynthia vanhest24 mei 2019 om 09:55

    Mooie aantrekkelijke foto's en verhaal. Dat water, dat het echt zo mooi is. Ik ben hard aan het werk om volgend jaar ook die kant op te gaan. Ik wordt blij van nujull verhalen. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten