Gewoon een heel end zeilen.

Voor onze tocht naar de Oostzee vorig jaar had ik een uitgebreide beschrijving gemaakt met waar we wellicht allemaal terecht zouden komen en hoe we dan zouden varen. Met interessegebieden enzo. Nou daar kwam dus niks van terecht omdat we gewoon met de wind mee gingen en vooral dáar terecht kwamen waar we halve wind zeilend -lekker koersje- naar toe konden.  Omdat dat dus zonde van het werk was gaan we het dit keer wat ruimer omschrijven. 
Ik vind eigenlijk  'naar het zuiden en dan januari naar de overkant'  of  'gewoon een heel end zeilen' al een heel aardig reisplan om mee te beginnen maar gelukkig heeft Arianne een uitgebreide beknopte planning gemaakt. Op kladpapier. Paste niet op een bierviltje, maar t scheelt niet veel. 
Het voornaamste doel van de planning is om in verband met de seizoenen een idee te krijgen wanneer we waar ongeveer moeten uithangen, en vooral wanneer waar níet. Gelieve op basis hiervan dus nog even geen vliegtickets te gaan boeken om op bezoek te komen ofzo. 
Het grappigste van deze planning vind ik dat ie tweeënhalf jaar beslaat op twee kantjes A5, en geschreven is in tien minuten.

Op de site van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) kan je mooi opzoeken waar en wanneer tropische storrmen en hurricanes het schuim van je bier blazen. Dan kan je dus die gebieden in die periode vermijden om het aan boord gezellig te houden. Op basis daarvan hebben we deze planning in elkaar gezet. Samen met de wens onder andere naar New York te gaan. Maar omdat dat vrij noordelijk ligt en je dus een heel seizoen bezig bent daar heen en weer naar toe te varen vanuit de Carieb gaan we daar nog over nadenken.  Kan dus ook best nog veranderen..



Reacties