Atlantische oceaan

Hasta luego!

We zijn klaar om te vertrekken voor de oversteek van de Atlantische oceaan. Voor zover je daar klaar voor kunt zijn. We hebben ons in ieder geval naar beste kunnen voorbereid.

Alle tanks zitten vol, alle lege ruimtes zijn áfgeladen met eten en drinken en volgens mij hebben we genoeg om zonder boodschappen te doen nog een half jaar in de rondte te varen. 340 liter water in de tanks en nog 40 in 8 liter flessen, 12 liter melk, ook nog eens zoveel sojamelk, vele liters vruchtensap en dan nog ruim bier en ander geestverruimend vocht.
Ik heb de verstaging van de mast nagekeken en gespannen, de motor heeft een vers brandstoffilter en nieuwe koelvloeistof, de olie is gepeild en een weinig bijgevuld. De hele boot is opgeruimd.
We hebben een paar keer boodschappen gedaan en dat ligt nu allemaal in de ruimen en kasten. Appels in gechloreerd water gewassen en dan in zilverfolie verpakt, aardappels in krantenproppen, divers fruit hangt in hangmatjes door de boot.  We hopen het zo een beetje butsvrij te houden in een bewegend scheepje.

Met gemengd gevoel vertrekken we hier, want het is hier zo mooi. Met fijn weer en heel veel schitterende wandelpaden die we bij lange na nog niet gezien hebben. Dit is een plek om naar terug te komen!. Ik heb ook wel een beetje vrees voor wat er komt, omdat het gewoon een erg lang stuk is en we niet weten hoe we dat gaan vinden. Ik bedenk de hele nacht wat-als scenario's.

We plannen eerst een zuidwaartse koers, richting de Kaapverdische eilanden. Na een dag of  6/7 verwachten we daar in de buurt te zijn. We krijgen goede wind, ik hoop niet teveel, en misschien zijn we er dus al wat sneller.  Als we er behoefte aan hebben om eoa reden gaan we naar de Kaapverden voor een tussenstop. Zo niet, dan varen we door richting Frans Guyana. Dat is in totaal een afstand van ruim 2500 zeemijl waar we 21 dagen over denken te doen. Dat kan een dag of wat langer zijn, maar ook korter.


Op deze kaart kun je onze voortgang volgen: Waar zijn we nu?
De prikkertjes zetten we er zelf op door middel van onze kortegolfzender.  Ik probeer dat tenminste dagelijks te updaten maar het kan zijn dat we een dagje overslaan. Als je de link op een pc opent (dus niet op een mobiel device) dan kan je de korte tekstjes lezen die ik met de positie-update meezend.

Als de radio omstandigheden goed zijn kunnen we ook een bericht naar de blog verzenden waarop het dan automatisch wordt gepubliceerd. We kunnen de reacties daarop als we onderweg zijn niet lezen, maar bij aankomst op de eindbestemming wel natuurlijk.
Deze berichten worden voorafgegaan aan '//WL2K ' Dat is een afkorting voor 'winlink 2000', de organisatie die de door ons verzonden berichten ontvangt en via internet doorstuurt.
Bij de radioberichten kunnen geen foto's geplaatst worden dus we zullen proberen kleurrijk te schrijven.

We gaan zeilen, tot aan de overkant!






Groeten uit la Gomera!







Reacties

  1. Veel succes met de overtocht. Tot over 3 weken !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn te horen dat het goed gaat mensen!
    We kunnen jullie inderdaad volgen met de rode prikker.
    Het komt hier met bakken uit de hemel dus.....
    Geniet ervan en behouden vaart!
    Albert en Marian

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten