Updeet

Vandaag was het erg mooi op de oceaan, nog altijd 5bft wind (16-21 knopen). De zon scheen met wolken en de boot stuurt zichzelf met 6 -7 knopen door de golven. Sommige golven zijn echt groot, dan wordt de boot volledig opzijgezet en dan kan de windvaan het niet meer corrigeren. Dat gebeurt twee keer per dag ofzo, geen groot probleem want de boot gaat gewoon halve wind liggen met klapperende zeilen. Even handmatig flink terugsturen en dan het roer weer in het midden zetten zodat de vaan zijn eindeloze werk weer kan voortzetten. Ik ben er erg blij mee, je kunt niet zonder op dit soort tochten. Stroom is een issue namelijk, behalve voor ons want wij zetten alle apparatuur behalve de ais en marifoon uit. We hebben eerst drie dagen met alleen de solar gedaan, maar vanwege 2 dagen redelijke bewoking heb ik de sleepgenerator erin gegooid. Samen met de solar is dat voldoende en laden we de accus weer vol.

Soms hebben we er even genoeg van omdat álles beweegt, rammelt, schud, schommelt, bonkt, trilt, klotst, valt, piept en kraakt.
Maar we gaan wel al 6 x 24 uur lekker hard de goede kant op dus we nemen het maar zoals het is. Bovendien zijn we erg blij met de goede wind en willen we deze echt maximaal benutten. We doen alles met zn tweeën omdat twee extra handen onontbeerlijk zijn bij complexe taken als bijvoorbeeld pannenkoeken bakken ;-)

We hebben dagelijks contact met andere zeilers achter ons en voor ons, én met Nederlandse radioamateurs waarvan enkelen ook de blogs lezen. Dus Ernst (PA3DLP) ; ik kon jou glashelder verstaan, maar jij mij helaas niet. Rob - PA0DRC ook bedankt voor de support tot dusver, en leuk dat je meeleest. Frans van de ZwerfCat (PA3GYR) heeft ons ook al goed geholpen met wat weeradviezen en kletsen op 7.080 USB. De andere boten in de buurt kan je opzoeken op de site van winlink.
Vanavond hebben we een radionetje met wat meer boten denk ik.
Ik hoop dat de radio omstandigheden goed zijn voor verzending van dit verhaal, want dat was vanochtend heel slecht.
Verder gaat het prima, de oceaan is groot, dat is duidelijk. En alle bananen zijn ineens rijp. dus tijd voor bananenbrood en cake tot er banaan uit ons neus komt.
Nog geen diepere filisofische mijmeringen van onze kant, daarvoor worden we net teveel door elkaar geschudt ;-)

Groetjes en tot nader bericht!
Michiel en Arianne
Aan Boord van Joy- een fijn bootje!

Reacties

  1. Onbegrijpelijk dat jullie niet zeeziek worden, want de oceaan zal niet zoveel rustiger worden denk ik. Nog niet de neiging om even in rustig vaarwater te liggen op de Kaapverdische eilanden?
    Maar zolang het weer perfect is wil je dóór natuurlijk, ook logisch.
    Blijf genieten van jullie fijne bootje!
    Albert en Marian

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten