Fotoblog van Kopenhagen


We kwamen maandagochtend rond half tien in de stad aan. Een strategische tijd omdat de meeste mensen die gaan vertrekken dat na het ontbijt doen, en de eersten die komen meestal in de middag pas aankomen na een dagje zeilen. Omdat wij in feite al om de hoek lagen wisten we ons verzekerd van een mooi plekje in de Nyhavn, net vóor de brug. Achter de brug is het nog wat drukker, toeristischer en lig je op het rangeerterrein van de rondvaartboten die hier af en aan varen. Bovendien moet je dan ook nog die brug door, wat maar gedoe is. 
Deze haven is volgens ons boekje een van de meest populaire havens in Kopenhagen en zou zeer druk zijn, maar wij vonden het wel meevallen. We hebben al in drukkere havens gelegen. Het zal wel komen doordat hier voor de lokale bevolking het seizoen een beetje op z'n eind loopt, de vakanties zijn voorbij. Er waren wel heel veel toeristen en onze boot op heel veel foto´s van de Nyhaven terecht gekomen. Mooie plek voor ontvangst van ons bezoek. 


Gekleurde pakhuizen in de Nyhavn, een zeer drukke toeristentrekpleister. We lagen met Joy afgemeerd voor de brug. Foto door de verrekijker..
Drukke terrassen in Nyhavn.  Voor de havenfacilliteiten moet je hier trouwens niet zijn; er zijn twée doucheruimtes ingericht in een parkeergarage, 2 verdiepingen onder de grond. Een soort moderne kerker op ruim een halve kilometer van de haven. En eigenlijk horen die faciliteiten niet eens bij de Nyhavn, maar bij de aldaar nieuw aangelegde haven.



Lange wagen met chauffeur  ;-)

Pa en ma hadden een goede vlucht, gevolgd door een treinreisje en werden het laatste stukje geheel volgens planning in lange wagen met chauffeur afgeleverd op de Nyhavn. (Het busstation was op de hoek)

Gelukkig was de bestelling van de koffiepads goed doorgekomen zodat we met koffie begonnen. Senseo-koffie is misschien alweer zo gedateerd dat ze die pads hier te lande niet verkopen. Of misschien heeft dat hier nooit voet aan de grond gekregen, dat kan ook. 



Met ma bij vier-jaargetijden-vogel-paal in Christiania. Op elk van de vier zijden/jaargetijden staan plaatjes van de vogels die er dan voorkomen.

Vier vreemde vogels in de koepel van de prachtige Botanische tuin.

Het hippie-bolwerk Christiania. Hier wonen mensen in zelfgebouwde hutjes in een wat anarchistische setting. Ook een vrijplaats voor de verkoop van wiet en hash. Je kan aan de huisjes wel meestal zien dat er meer geblowd dan gebouwd wordt. Eigenlijk is bovenstaand huisje daar niet zo'n goed voorbeeld van, want deze ziet er vergeleken met andere heel netjes en geestverruimend fleurig uit.

De oudste nog actieve militaire basis in Europa waarvan ma vast de naam nog wel weet!

Nou, daar zit ze dan.. de meest gefotografeerde kleine zeemeerminder van Denemarken.

En nog een keer, gezien vanaf de boot bij het invaren van Kopenhagen.
Ik heb haar roodgekleurd anders valt ze niet op in de busladingen foto-chinezen.

De schitterende koninklijke bibliotheek bij het parlement, met Arianne. In het parkje ervoor een standbeeld van filosoof Kierkegaard. (hier niet zichtbaar)


Vanaf de wenteltrap in de botanische tuin.
Pa en Ma, bedankt voor jullie bezoek en citytrip, we vonden het leuk dat jullie er waren!
We hebben diverse wandelingen gemaakt in verschillende wijken van de stad. Het is een mooie stad, met leuke wijken, veel geschiedenis en veel cultuur.  En een fantastische en vrij toegankelijke botanische tuin. 

We zijn drie dagen in Kopenhagen geweest, en waarschijnlijk is dat de laatste grote stad die we deze reis zullen aandoen. We hebben nog een paar honderd mijl voor de boeg. De volgende langere stop zal zijn op Samsø.

Reacties