Koerswijziging

Na enig beraad hebben we besloten toch nog ergens anders heen te gaan. Geen grap hoor!
In Nuku Hiva, waar we heen koersten is het erg druk aan het worden, omdat iedereen verzocht wordt daarheen te gaan ivm Corona. En niet weg mag. Daardoor liggen er nu zo'n 90 boten in de baai. Beetje druk. En omdat we denken dat dit zeilseizoen er toch heel anders uit gaat zien, met langere stops door quarantainemaatregelen en bij minder eilanden wegens reisverboden tussen de eilnden gaan we toch nog ergens anders heen: de Gambier eilanden. Vrienden wisten daar slechts 12 boten te tellen.
Een stuk rustiger, maar ook veel zuidelijker gelegen, waardoor we nu een 60 graden aan-de-windse en oncomfortabele koers lopen. Met 18 knopen wind en vrij hoge zeeën geen pretje maar ook niet ondoenlijk.
De afstand is vanaf hier ongeveer gelijk voor Nuku Hiva of Gambier.
Vanuit de Gambier-positie zijn de Marquesas later nog te bezeilen, andersom niet. We kunnen daar dus alsnog heengaan, en misschien moeten we daar wel heel lang blijven. Of we gaan van daaruit naar Hawaii en British Columbia maar dat zien we tegen die tijd wel. Zowieso zijn we alweer flink aan het gummen in het in dun potlood geschreven reisplan. Nu bepaalt het virus- en hoe eilandbesturen daarmee omgaan- wat we gaan doen komend seizoen.
Nu dus even in survivalstand de komende tien dagen. Slechte koers voor koken, bakken, slapen en aan boord leven...We hopen dat de wind de komende dagen nog wat afneemt en daarmee iets meer comfort in de boot zal komen.

Groetjes uit een stuiterende Joy!
-----
At 1-4-2020 15:00 (utc) our position was 05°50.86'S 112°02.90'W

----------
Sent via SailMail, http://www.sailmail.com

Reacties

  1. lekker dat er ook andere mogelijkheden zijn om dat te doen wat jullie het liefste doen"een endje" zeilen!

    Soepel omgaan met de veranderingen die op je pad komen, we doen hier niet anders :-)
    voorzichtig aan met die onverwachte bewegingen en goede vaart

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten